• Objavio: Ubod Kulture
  • Nov 29, 2022

Zagledajte se u “Mjesečinu” uz CODE 369!!

“Mjesečina” je drugi singl makedonskog benda **CODE 369 **koji objavljuju na hrvatskom jeziku za Croatia Records. Videospot, nastao u produkciji Encore Media Productiona i Dejana Trajcevskog, jasno prenosi mističnu atmosferu noći obasjane mjesečinom. Ovoga puta, frontwoman grupe Irena Dimovska opjevala je “iskreni poriv svakog čovjeka da nadahnuto i marljivo nadmaši osobna očekivanja i očekivanja društva”. Jedinstvenim izričajem između alternativnog rocka i komercijalne rock i pop glazbe, CODE 369 ponovno je oduševio slušatelje avangardnim idejama prve kategorije. Tekst potpisuje pjevačica Irena Dimovska, glazbu Daniel Mitrevski, a uz Mitrevskog za aranžman su zaslužni Ile Lulevski i Kosta Stevanoski. Bend je imao priliku nastupiti pred hrvatskom publikom, i to na CMC 200 festivalu u Slavonskom Brodu, 27. 08., gdje je oduševio i publiku i kritiku izvedbama pjesama s aktualnom albumu “Stages of Love”

Grupa CODE 369 nastavak je dugogodišnjeg glazbenog djelovanja članova Pumpersa, a u ovom projektu u svoju glazbu unose novi glazbeni moment funka, jazza i klasičnih instrumentalizacija koji su utkali u prepoznatljivu rock bazu i utjecaje suvremene glazbe iz domene popa i rocka. Njihova glazbena misao uvijek je na granici između alternativnog rocka i komercijalne rock i pop glazbe, zadržavajući svježinu, slobodu i avangardne ideje prve kategorije i prihvatljivost druge. U njihovim tekstovima mogu se prepoznati univerzalne ljudske i književne vrijednosti, ljubav kao pokretač i snaga pojedinca kao pokretača prema najboljem sebi.

Foto: CODE 369 promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.