• Objavio: Ubod Kulture
  • Nov 21, 2022

Zbog ogromnog interesa dodan još jedan zagrebački koncert Josipe Lisac!!

Nakon svega četiri dana u prodaji i puna tri mjeseca prije održavanja veliki zagrebački koncert Josipe Lisac u dvorani Vatroslava Lisinskog gotovo je rasprodan. Zbog ogromnog interesa dodaje se još jedan nastup i to u subotu, 25. 02. 2023. godine u istoj dvorani, čije ulaznice u prodaju kreću u utorak 22. 11. Oba nastupa, kao i niz drugih koncerata i aktivnosti koje je zaokupiti Josipu u 2023. posvećene su proslavi 50 godina epohalnog albuma „Dnevnik jedne ljubavi“. Pjesme s „Dnevnika“, poput „O jednoj mladosti“, „Sreća“ ili „Ležaj od suza“ već dugi niz godina su standardni dio Josipinog koncertnog repertoara, međutim u 2023. još njih će se vratiti na setu listu, uz naravno sve ostale najveće hitove karijere. Koncertno Josipa i njezin bend obići će nekolicinu najvećih gradova naše regije, a sve će početi u Zagrebu.

Croatia Records će povodom pola stoljeća albuma, dobitnika Porina za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe, objaviti ekskluzivno limitirano izdanje na vinilu rađeno tehnikom Half Speed Master, odnosno urezivanjem mastera u lacquer upola manjom brzinom što poboljšava zvučnu sliku, ali i frekvencijski spektar samog zapisa. Half Speed Master je radio inženjer zvuka Miles Showell u Abbey Road Studios u Londonu. Showell je jedan od najpriznatijih stručnjaka koji je radio na brojim izdanjima izvođača kao što su The Rolling Stones, The Beatles, Phil Collins, George Michael, Ed Sheeran i mnogi drugi. Posebnost ovog vinila bit će i arhivski novinski isječci o albumu objavljeni 1973. godine, a uz ploču svaki će kupac dobiti i download kod s mp3 verzijom albuma.

Ulaznice za koncert 25. veljače u prodaju kreću od utorka, 22. 11. u 10:00. Cijene će biti od 150 kn do 220 kn, ovisno o mjestu sjedenja. Kupiti se mogu online i na prodajnim mjestima Eventima, zatim na Ulaznice.hr te na blagajni Lisinskog.

Josipa Lisac photo by Nebojša Babić / Naslovna fotka Los Angeles Agency promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.